EOL, online-encyklopedin för naturvetenskap, lägger till strukturerad data

eol

Det finns många tillfällen där vi har pratat om eol.org (The Encyclopedia of Life), ett projekt som startade 2007 i syfte att skapa en webbsida för varje art på vår planet med hjälp av källor från hela världen, såsom såsom museer, vetenskapliga samhällen, expertforskare och andra som samarbetar med dess innehåll.

Webbplatsen öppnade i februari 2008 tack vare stödet från fem viktiga institutioner: Field Museum, Harvard University, Marine Biology Laboratory, Missouri Botanical Garden och Smithsonian Institution.

De har redan nästan 1,5 miljoner sidor, mer än 70 000 medlemmar, nästan 7 000 samlingar och 2,4 miljoner bilder, innehåll som nu kan analyseras på ett mycket mer strukturerat sätt tack vare dess TraitBank.

Det är ett projekt som gör det möjligt att hitta egenskaperna hos varje organism, mätningar, interaktioner och andra fakta som kan hjälpa till att organisera informationen. De har redan 3 miljoner poster relaterade till mer än 250 attribut för 272720 arter som erhållits från mer än 29 datakällor.

Dataposterna sammanställs från databaser, tabeller, bibliografi och andra källor som tillhandahålls av medarbetarna, volontärer som skickar in sina databaser för att utöka informationen om den befintliga arten i EOL.

På bilden kan vi se det nya informationsblocket för varje art (i det här fallet av sjölejon, foto av Conbio), en juvel som kan utvidgas från fliken Data som du kan se i samma fångst.