En webbplats som hjälper till att välja typografi för vår logotyp

logotipo

Vi presenteras med Choosedafont som en plattform som hjälper alla de som har svårt att designa en logotyp.

Det är en webbapplikation som låter dig hitta ett typsnitt för vår logotyp. Vi måste bara skriva varumärket och få resultat med olika typsnitt så att vi kan se hur det ser ut innan vi börjar arbeta.

I videon kan du se att den fungerar.

När vi väl fått resultaten kan vi ändra de variabler som vi vill ha, som bakgrundsfärg, text, fetstil och mycket mer, allt utformat så att när vi tar det till bildredigeraren har vi redan en bra del av arbetet Gjort.

Källan kan laddas ner direkt till vår dator i pdf, jpg eller png och skapa privata mappar för att lagra våra kunders logotyper och därmed organisera arbetet. Det är till och med möjligt att kopiera typsnittets CSS-kod, använda den direkt på en webbplats om vi inte vill utföra något redigeringsarbete på logotypen i fråga.

Det finns också en resurs som vi kan använda för att begära logotypbetyg från våra kontakter, som hjälper alla att rösta på resultaten. Det är till exempel möjligt att skicka ett e-postmeddelande till vår klient med länken till resultaten så att han enkelt kan ange vilket alternativ han gillar bäst.

Både nedladdning av logotyper och hantering av mappar eller röstningsalternativ är en del av premiumalternativet, för vilket det krävs en betalning på 3 euro per månad. Med den gratis versionen kan vi naturligtvis söka och få resultaten direkt på webben.

Du kan få mer information på www.cevagraf.coop/choosedafont/.