En smart jacka som kan upptäcka lunginflammation

chaqueta para detectar la neumonia

Mama Ope är namnet på en smart backgammon skapad av en grupp ugandiska forskare och ingenjörer, som försöker lösa en av Afrikas stora plågor, död från lunginflammation på grund av feldiagnos.

Den här jackan innehåller sensorer som låter dig mäta andningsfrekvens, kroppstemperatur, lungljud, bland annat data som är viktiga för att utvärdera de viktigaste symptomen på lunginflammation.

All denna information till en mobil enhet via en app och de skickas till en läkare om de befinner sig i ett avlägset område och inte har medicinsk hjälp. På detta sätt kan yrkesverksamma analysera denna information och snabbt diagnostisera lunginflammation och behandla patienten.

Vi kan se bilden av Ventures Africa en modell av den här jackan i en liten:

För närvarande är Mama Ope bara en prototyp, men det förväntas att det snart kommer att ha motsvarande certifieringar och tillstånd så att det kan användas på vårdcentraler.

Detta projekt har redan fått några erkännanden, till exempel valdes det att delta för priset till Royal Academy of Engineering of Africa, som belönar de mest innovativa idéerna.