En samling visas med en del av innehållet av misstag i MySpace

Mitt utrymme

Internet är en enorm låda med överraskningar. När det en gång ger dig negativa situationer och andra gånger positiva situationer. Och detta gäller många av de tjänster vi använder dagligen eller har kommit att använda dem någon gång i våra liv.

Under den senaste marsmånaden upprepade vi det oavsiktliga försvinnandet av 12 års innehåll, det vill säga cirka 53 miljoner låtar, på MySpace, det sociala nätverket som vid den tiden blomstrade under långa år, tills framträdandet av Facebook i synnerhet , och revolutionen i sociala nätverk i allmänhet, överförde den till glömska, trots att nya användare över tid har lagts till Internet tack vare bland annat utvecklingen av smarta telefoner.

Tja, Jason Scott, från Internet Archive, varnar från sitt Twitter-konto att organisationen har nu en samling med 490 000 mp3-låtar som laddats upp under perioden 2008-2010 på MySpace.

En del av det som gick förlorat på MySpace, nu tillgängligt på Internetarkivet

Som framgår av organisationens sida som meddelar tillgängligheten av samlingen har den genomförts på ett okänt sätt av en anonym akademisk studie, efter att ha fått MySpace-namnet Dragon Hoardoch upptar totalt 1,3 terabyte i mp3-filer.

Användare kan använda Hobbit-sökmekanismen för att söka och spela låtar som finns tillgängliga i samlingen. Från organisationen indikeras att indexet tar ett tag att starta när det laddas för första gången.

Även om 490 000 låtar kan representera ett litet fragment av allt som av misstag förlorades, uppskattningsvis cirka 53 miljoner låtar totalt, väcker denna samling hopp om att något annat innehåll också kan finnas tillgängligt som också har försvunnit. från MySpace.