Origami Simulator

En origami-simulator för att studera figurernas veck

Origami Simulator

På Internet hittar vi flera resurser relaterade till origami-världen, en konst som låter dig skapa komplexa pappersfigurer utan att behöva använda sax eller lim. Vi har nyligen upptäckt Origami Simulator, en nyfiken simulator för älskare av origami.

Specifikt är syftet med verktyget att visa oss interaktivt hur man vikar alla mönster av veck av origami. Det är viktigt att notera att detta inte är en guide för att lära oss att skapa våra egna figurer. Istället är idén med webbapplikationen visa hur figurernas veck fungerar. Verktyget har skapats av Amanda Ghassaei för MIT-slutprojektet och det är en resurs öppen källaså att vi kan kontrollera källkoden på GitHub.

I allmänhet är verktygets möjligheter ganska breda. Som du kan se är det möjligt att justera procentandelen av siffrorna. Således, Vi kan se figuren i 3D eller på ett helt platt ark. Dessutom kan vi dra för att rotera figuren eller göra skrolla för att spela med zoom. Origami Simulator har en mängd exempel på mönster, så vi behöver bara klicka på knappen Exempel att förändra. Också, På nätet kan vi ladda upp våra egna mönster och studera deras veck gratis.

Vid denna tidpunkt är vi säkra på att det är en resurs som är värt att spara i favoriter, särskilt om du slås av allt relaterat till origami-världen. Du kan titta på projektet genom följande länk till webbplatsen Origami Simulator.