En ny uppdatering av Telegram kommer laddad med nyheter

TelegramMayo2019

Meddelandetjänsten Telegram, direkt konkurrent till WhatsApp, har trampat på sin nya uppdatering och erbjuder många nyheter. Tjänsten i sig lyfter särskilt fram den nya funktionen för arkiverade chattar och den nya designen av applikationen för Android-enheter bland de många nyheter som ingår i den nya uppdateringen.

Arkiverade chattar, de viktigaste nyheterna om den här uppdateringen

Den nya funktionen för arkiverade chattar gör det möjligt att städa chattlistan, så att endast de chatt som du är intresserad av är synliga enligt kriterierna för var och en. För att dölja chattar som inte är av intresse, svep dem helt enkelt åt vänster för att komma in i den arkiverade chattlådan. Observera att om en arkiverad chatt får en avisering kommer den att gå tillbaka till chattlistan. Endast dämpade chattar kommer att förbli arkiverade för alltid, och de användare som vill kan också dölja chattarna för arkiverade chattar genom att skjuta den åt vänster. De kommer att kunna göra det synligt igen genom att dra ner chattlistan. Det finns ännu fler saker, eftersom Telegram också låter dig ställa in de arkiverade chattarna, utan någon begränsning, så att när chatten lämnar chattlistan, vid när de arkiveras, återgår de till den fasta positionen.

Vad är nytt på Android

I synnerhet för Android kommer chattlistans massiva åtgärder. I den meningen kommer användarna att ha tillgång till en rad massiva alternativ genom den nya menyn som de kommer att få genom att hålla en specifik chatt förlängd, kunna välja flera chattar för att fixa, tysta, arkivera eller ta bort dem. Också på Android, visuellt förbättringar kommer, börjar med den nya ikonen och fortsätter med redesignen av alla applikationsmenyer. Dessutom kommer vi nu att erbjuda en mer funktionell upplevelse när vi väljer flera meddelanden i samma chattkonversation.

Och fler nyheter

Telegram tillåter nu visning av upp till tre rader per chatt i chattlistan istället för de vanliga två. De som väljer denna möjlighet måste upprätta den genom motsvarande konfigurationsalternativ. Det lägger också till en ny meny som gör det möjligt att skicka samma meddelande till alla kontakter som väljs. För detta måste användare ladda upp den nya delningsmenyn längst ner på skärmen, ett kompakt ark där kontakternas avatarer kommer att väljas, vilket tillåter, förutom valet, att skriva meddelandet för att skicka dem, och kan inkluderar emojis. Det låter dig också inkludera klistermärken. I annat fall förbättras konfigurationsalternativet för åtkomstkod för att tillåta införande av sexsiffriga koder, förutom de fyrsiffriga och anpassade alfanumeriska alternativen. I iOS är det också möjligt att ta bort nyligen använda klistermärken. Telegram introducerar också möjligheten att ändra mottagarens chatt som ett meddelande ska vidarebefordras till innan det skickas, det tillåter också kopiering av länkar från meddelanden i grupper och privata kanaler, dessutom för att kunna se vem som är tillgänglig både i chattlistan och i den angivna delningsmenyn, lägga till en färgindikator som kommer att variera beroende på tillgängligheten för varje kontakt. Den nya uppdateringen är nu tillgänglig via respektive applikationsmarknader Android och iOS.