ANSÖKAN

En ny algoritm tillåter oss äntligen att se svarta hål som aldrig tidigare

En ny algoritm tillåter oss äntligen att se svarta hål som aldrig förr

En ny algoritm tillåter oss äntligen att se svarta hål som aldrig förr

Det har aldrig varit lätt att se svarta hål men nu har du utvecklat en algoritm för att se svarta hål måste åtgärda detta problem.

För att se svarta hål med ett teleskop, Hittills används radioteleskop huvudsakligen, som inte är mer än stora radioantenner som letar efter signaler bortom vår planet. Dessa radiosignaler färdas genom universum utan större störningar, så vi kan se avlägsna svarta hål.

Problemet fysiker har när de använder radiovågor är att de på grund av sin enorma storlek inte kan se små detaljer i dessa kroppar. Med radiovågor kan vi se de längsta galaxerna i universum men om vi siktar mot månen får vi en mycket suddig bild.

Varför kan vi inte se svarta hål med teleskop?

Svarta hål är, mer än någonting, svarta. Det betyder det är mycket svårt att observera dem med ett vanligt teleskop och därför måste vi använda andra våglängder. Stora våglängder som radiovågor gör att vi kan observera många objekt vid relativt långa sträckor, men de begränsar upplösningen på bilderna.

Hittills är tricket som astrofysiker använder bygga flera medelstora radioteleskop och kombinera sedan data och simulera ett stort teleskop (om än med vissa blinda fläckar). Men vad de har skapat vid detta tillfälle går utöver det eftersom tanken är att göra en metaanalys av alla radioteleskop och tillämpa algoritmen för att se svarta hål på dem.

Hur fungerar algoritmen för att se svarta hål?

Vanligtvis teleskop som är grupperade för att simulera ett enda större teleskop de är grupperade i ett specifikt område, mer eller mindre litet, där alla radioteleskop är placerade. Men i det här fallet är algoritmen för att se svarta hål inte avsedd att simulera ett stort teleskop utan förbättra precisionen i de åtgärder vi redan har.

Att ta bilder som redan har tagits i olika delar av världen, den här algoritmen för att se svarta hål syftar till förbättra kvaliteten på de erhållna bilderna och låta oss se svarta hål i detalj eller åtminstone mycket bättre än idag. Dessa nya bilder ska hjälpa forskare förstå mer och bättre vad de är och hur de fungerar svarta hål.

Endast framtiden kommer att berätta för oss hur bra denna algoritm är för att se svarta hål och om det verkligen är användbart för det vetenskapliga samfundet Eller det tjänar bara till att dekorera väggarna i våra rum med ännu mer imponerande foton.

Botón volver arriba

Bloqueo de anuncios detectado

Debe eliminar el BLOQUEADOR DE ANUNCIOS para continuar usando nuestro sitio web GRACIAS