En karta som visar import och export av vapen i världen i ett Chrome-experiment

captura-14

I chromeexperiments.com Vi är vana vid att se underverk av alla slag som visar världen möjligheterna med webbprogrammering i moderna webbläsare.

Även om de ursprungligen skapades för att visa kraften i Chrome mot resten, lyckas idag praktiskt taget alla de senaste versionerna av webbläsare att utföra en stor del av de experiment som visas där, även om det inte har orsakat att publiceringshastigheten för nya projekt har minskat ner. .

Bland dem har vi den vi presenterar idag: armsglobe.chromeexperiments.com, en 3D-karta från vilken det är möjligt att se vad varje land har spenderat på import och export av vapen under de senaste decennierna, med möjlighet att se utvecklingen som den har gått.

Förutom siffrorna är det möjligt att se handelsflödet mellan länder och visa ljusare linjer när utbytet mellan vapen är större.

Visualiseringen skapades av Google som en del av Googles idéer tack vare stödet från Igarape Institute i Brasilien. Uppgifterna kommer från Peace Research Institute Oslo (PRIO) och tar endast hänsyn till information fram till 2010 och små och medelstora vapen, även om det finns mer uppdaterade uppgifter på denna sida, även från PRIO.

Utan tvekan imponerande hur mycket pengar som rör den här världen.