En idé att avsluta raderna med bilar i skolorna

escuelas

I många länder är det närmast en kamp mellan föräldrar och trafik att hämta barn från skolor. Bristen på platser för att stoppa bilen, lavinen av människor som går in och ut, säkerhetsproblem, små utrymmen … i städer där kollektivtrafiken är otydlig eller obefintlig är det ett riktigt äventyr att närma sig bilen vid rusningstid till en område med en skola närvarande.

På jakt efter en möjlig lösning, snabbare, billigare och mer praktisk än att förbättra stadens infrastruktur för att lösa detta problem, har en grupp entreprenörer från So Paulo, Brasilien, skapat en applikation som kan hjälpa till att organisera processen att samla in barn, en lösning som, enligt vad de säger vid start, redan har implementerats i vissa skolor som ett test.

Det är ett verktyg där föräldrar meddelar skolan när de är nära, så att institutionen kan ta motsvarande barn till dörren och på ett säkert och snabbt sätt kan leverera sig till sina föräldrar utan behov av alltför långa stopp som kan orsaka problem i lokal trafik. Skolan kommer att ha en surfplatta inuti där ansikten på barnet och föräldrarna eller vårdnadshavarna kommer att visas, information som kommer att skickas från mobiltelefonen inuti den närmande bilen.

Det ansvariga företaget, intuitiveappz.com, funderar redan på förbättringar (identifieringsarmband för barn som vibrerar när den ansvariga är till exempel), även om det fortfarande finns en lång väg att genomföra det massivt.

Här är en video som visar idén i grafisk form:

Bild: Plocka upp barn i skolan, från shutterstock.com