enseñar javascript

En Google-app för att lära ut Javascript för vuxna

enseñar javascript

Yngre människor är mycket lätta att lära sig programmering, och det finns många resurser tillgängliga som underlättar detta lärande, något som inte är så vanligt för dem som redan har några år bakom sig.

Vuxna som aldrig har haft kontakt med programmeringsvärlden kan ha mycket problem med det, men det finns några appar och webbresurser som kan hjälpa alla med intresse för saken.

Bland dessa appar markerar vi Grasshopper idag, skapad av Google-anställda och tillgänglig gratis för iOS och Android och utformad för att lära ut Javascript-baserna.

Det visar spel och genomför undersökningar, låter dig skriva kod direkt från appen och intuitivt lära sig informationsflödet i den skrivna koden. Det presenteras som det bästa sättet att starta ett kodningsäventyr med roliga och snabba spel som lär dig att skriva riktig JavaScript.

När vi går framåt kommer vi att nivåera upp tills vi kan få de grundläggande programmeringsfärdigheterna för att kunna skryta med att vara programmerare.

Även om de indikerar att det tillåter vem som helst, med eller utan kodningserfarenhet, att börja i Javascript-världen, måste du ha grundläggande kunskaper om vad ett programmeringsspråk är, vad det är för och var det kan användas, så att du inte installera appen på mormors mobil och föreställ dig att den kommer att göra webbversionen av Fortnite på mindre än fyra månader.