dron

En drönare som spelar in 4K-video i 130 km / h

dron

Teal är namnet på företaget, grundat av George Matus, som snart kommer att börja sälja en drönare som kan spela in 4K-video medan de flyger med en hastighet på 130 km / h.

Detaljerna, som vi kan konsultera på tealdrones.com, visar en enhet som har designats av en ung man som bara 18 år har fått pengar från Peter Thiel för att skapa sitt eget företag efter 7 års erfarenhet av pilotprojekt med drönare från alla sorter. .

Dronan kommer att säljas för cirka 1300 dollar från december i år, enligt The Verge, och den betraktas redan som den snabbaste dronen på marknaden, med tanke på att vem som helst kan köpa den, inte bara försvarsdepartementet eller specialiserade företag.

Drönaren kommer att ha en NVIDIA TX1 och kommer att ha ett inlärningssystem, autonom flygkapacitet och ett bildigenkänningssystem, liknande det som erbjuds av INTEL i sitt projekt.

Matus hoppas att Teal kommer att bli mer än bara en drontillverkare, de vill skapa en komplett plattform av tredjepartsapplikationer skapade av utvecklare från hela världen, och för detta lanserar de också ett API och hackathons kommer att organiseras för att starta generera idéer. .

Det som är klart är att det inte är en nybörjare. Om de av oss som börjar med ämnet redan har sett vår lilla drönare fly som en pil genom träden, föreställ dig vad man skulle göra vid 130 km / h …