En app som hjälper till att diagnostisera problem med senil demens

öppenvård

OpenCare föddes med målet att skapa en modern digital lösning för vårdgivare för att hålla ett troget register över de människor som de ansvarar för och förbättra demensforskningen.

Detta är en app för tillfället för iPhone som gör det möjligt att övervaka diagnosen hos äldre, demens och Alzheimers patienter. För detta erbjuder det flera möjligheter:

– Spårar och registrerar symtom på demens och vårdgivares stress över tiden. – Lagrar viktig information om varje person. – Underhåller en detaljerad lista över mediciner. – Underhåller en journal för att registrera observationer. – Erbjuder utvalda externa resurser. , produkter och tjänster som kan förändras beroende på vilka föreningar de utför.

I denna mediumartikel visar de utvecklingsprocessen, appens historia och de behov de har försökt täcka, vilket skapar ett registreringssystem baserat på frågor. Appen får oss att svara på frågor som är du deprimerad idag? Eller andra relaterade till minnet om den person vi bryr oss om. Med tiden genereras grafik som hjälper till att avgöra om tillståndet är stabilt eller om det tvärtom finns någon förbättring eller värre, som kan hjälpa till att bibehålla eller inte bibehålla någon medicin.

Appar öppnar allt fler dörrar i diagnostiksektorn. För några månader sedan pratade vi om en som hjälpte till i depression, idag ser vi hur de fokuserar på senil demens, allt till hands.