EMI och Grooveshark bryter sina affärsrelationer

EMI och Grooveshark bryter sina affärsrelationer

Det låter aldrig bra att företag bryter sina avtal av ekonomiska skäl, men faktum är att EMI, det enda skivbolaget som det hade kontrakt med musikdistributionstjänsten Grooveshark med, har avslutat det. Anledningen är betalningen av royalties baserat på antalet användarvisningar.

Redan i januari månad samma år väckte EMI talan mot Grooveshark eftersom de påstås inte ha betalat licensavgifterna för det avtal de undertecknade 2009. Ur Groovesharks synvinkel antyder de att det har varit ett svårt beslut att separat, men att de inte kan klara betalningen av sändningsavgifterna, förutom att vara medvetna om sammanslagningen av EMI med Universal Music Group, som de anser vara ett monopol som bryter mot befintliga antitrustlagar.

Eftersom ämnet går kommer Grooveshark inte att ha något annat val än att agera mot de musikfiler som laddas upp av dess användare som inte tillhör dess egendom och får ett klagomål från DMCA. EMI var inte den enda som hade fördömt Grooveshark, eftersom Universal Music Group, Sony Music och Warner Music Group också har gjort det för påstådd piratkopiering.

Dåliga tider löper i Grooveshark eftersom han inte kan använda låtarna som de inte är licensierade från och kan sätta honom i trubbel med de stora skivbolagen.

Goes: VentureBeat