Efter Pebble köper och tar bort Fitbit Vector, en smartwatch-start

vektor

För lite mer än ett år sedan föddes ett nytt smartwatch-företag, en rumänsk startup som heter Vector, känd för att ha tidigare Citizen-chefer i sitt team och för modellerna som presenteras på marknaden: oöverträffad lyx till ett överkomligt pris.

Nu rapporterar de att Fitbit har köpt företaget, både programvaruplattformen och designteamet, i syfte att lägga till talang i företagets arbetsgrupp.

På samma sätt som med Pebble tillverkas inte längre Vector-produkter, och support för befintliga produkter förblir endast under en begränsad tid.

På sin webbplats indikerar de att de kommer att börja bygga andra nya och överraskande produkter, med deras teknik och kunskap till Fitbit, även om de inte har gett detaljer om huruvida de kommer att vara armband eller nya klockor med Fitbit-märket.

Vektortillverkade klockor med LCD e-ink-skärmar, och de hade en batteritid på 30 dagar, samt en app för iOS, Android och Windows som möjliggör hantering av enheter. De skapade också sitt eget operativsystem, det var inte Android-slitage, och lanserade ett API så att programmerare kan skapa nya appar och skinn för klockor.

Befintliga produkter kommer att fortsätta att fungera, liksom programvaran som är kopplad till den, men vi kommer inte längre att ha nya modeller.