edX expanderar internationellt med 6 nya universitet

edX

Coursera-teamet har inte varit den enda som har arbetat i nya allianser för att stärka sin plattform med nya akademiska alternativ online, men också från edX har meddelat nya tillägg.

Som avslöjat i pressmeddelandet har edX integrerat 6 nya internationella universitet: University of Toronto, Rice University, McGill University, Federal Polytechnic School of Lausanne, National University of Australia och Technical University of Delf.

Dessa universitet har valts med hänsyn till det stora utbudet av akademiskt innehåll som kommer att kunna tillgodose de akademiska behoven hos de mer än 700 tusen internationella användare som är registrerade på plattformen. Var och en av de tillkännagivna universiteten har redan sin profil inom eDX, med löfte att erbjuda MOOC som kommer att beröra områden som sträcker sig från bland annat astrofysik, rymdingenjör, datavetenskap, teknik, arkitektur, vetenskap och teknik.

Efter samma dynamik som de kurser som redan presenterats på plattformen kommer de som införlivar dessa nya universitet att representera samma innehåll som analyserats i klassrummen, men anpassat till onlineundervisning som möjliggör implementering av interaktivt innehåll och alla typer av multimediamaterial.

Om vi ​​kommer ihåg att edX redan deltar från MIT, Harvard University, Berkeley University, University of Texas, Wellesley College och Georgetown University, skulle de sammanlagt uppgå till 12 internationella utbildningsinstitutioner.