Echo Show 5 är här, Amazons nya och prisvärda smarta skärm

checkers_Hannah

En bild är värd tusen ord. Denna välkända fras kan överföras till segmentet virtuella assistenter där till exempel att lyssna på hur ett matrecept görs inte är detsamma som att se det direkt på skärmen, vilket ger oss en bättre idé. Tja, Amazon har precis tagit en ny medlem till Echo Show-familjen med enheter. Detta är Echo Show 5, den nya Alexa-baserade smarta skärmen, som kommer att konkurrera med smarta skärmenheter som Lenovo Smart Clock. Bäst av allt, det erbjuder ett brett utbud av möjligheter till ett ganska attraktivt pris för allt det har att erbjuda. Naturligtvis, för dem som är misstänkta för integritet, bör de veta att kameran på den här enheten har ett lock, och till och med enheten i sig har en omkopplare för att elektroniskt koppla bort både kameran och mikrofonerna.

Enhetens egenskaper

Nya Echo Show 5 är en kompakt enhet, med måtten 148 x 86 x 73 mm, som gör att den kan placeras var som helst, även på sängbordet i själva sovrummet, som finns i antracit och ljusgrå färgalternativ. Den har en 5,5 ″ pekskärm med 960 x 480p upplösning och en 1 MP frontkamera som tillåter videoinspelningar i HD 720p. Överst är knapparna och mikrofonerna, och på baksidan har den en strömport, förutom en USB-strömport, och en 3,5 mm-kontakt för ljudutgång, det vill säga det tillåter ansluta hörlurar, till exempel. Den har Wi-Fi 802.11a / b / g / n / ac och Bluetooth-anslutning, och inuti hela enheten hanteras av MediaTek MT 8163-processorn.

Möjligheterna

Vid denna punkt kan vi redan föreställa oss de olika användningsmöjligheterna, allt tack vare Alexa. Amazon påpekar några av dem, som att titta på Vevo-musikvideor eller följa sångtexterna på skärmen av låtar som spelas från Amazon Music. Du kan också lyssna på dina favoritmusikspår från andra ljudströmmingsplattformar och till och med titta på ditt Amazon Prime-videoinnehåll. Du kommer också att kunna titta på videor från andra plattformar, såsom Radio Televisin Espaola, bland andra media, och även snart kommer du att kunna titta på dem. Visualisera wikiHow-innehåll för att lära dig hur allt som konsulteras utförs. Eftersom det inte kunde vara annorlunda tillåter det också visualisering av smarta kameror och termostater, har tvåvägs konversationer av kameror och ringsignaler, ring videosamtal med kontakter som använder Echo Spot eller Echo Show, eller Alexa eller Skype-appen, hanterar flera anslutna enheter, eller användas som en digital fotoram, bland många andra möjligheter. Amazon berättar att det också har hundratals visuella färdigheter för Spanien som gör det möjligt att planera resor med Renfe, få de senaste nyheterna med El Pas, bland många andra möjligheter.

Fler integritetsalternativ för Alexa kommer

Amazon har meddelat att man också kommer att ta med nya alternativ för att radera röstinspelningar på alla enheter under Alexa. I den meningen kommer användarna snart att kunna påpeka: Alexa, ta bort det jag just sa eller Alexa, ta bort allt jag sa idag. Dessutom anländer den nya Alexa-portalen, där information om designen av alla Echo-enheter kommer att erbjudas såväl som användarupplevelsens kontrollalternativ. Vi har mer information om det här.

Pris och tillgänglighet

Den nya Echo Show 5 är redan tillgänglig för försäljning via www.amazon.es/echoshow5 till priset av 89,99, vars försändelser kommer att ske under nästa månad i juni. De som väljer att köpa två enheter kan spara 25 euro. Du kan också köpa ett extra stöd för att justera betraktningsvinkeln till en kostnad av 19,99. Förutom Spanien når den nya Rcho Show 5 även följande marknader: USA, Storbritannien, Irland, Tyskland, Österrike, Frankrike, Italien, Japan, Indien, Kanada, Mexiko, Australien och Nya Zeeland.