eBay köper Braintree för 800 miljoner dollar för att förbättra Paypal

Braintree

Med tiden har vi vant oss vid att se mobila enheter som något mer än kommunikationsenheter, eftersom en av de aspekter som främjas mest är deras användning som betalningsverktyg. PayPal är en av de mest kända tjänsterna, som tillhör eBay, som har närvaro för mobila enheter för att tillåta oss att hantera våra transaktioner samt direktbetalningar i de anläggningar som tillåter det.

Enligt Bussinesswire-rapporter har eBay i dag nått en överenskommelse att förvärva onlinebetalningsplattformen Braintree för cirka 800 miljoner dollar kontant, vilket kommer att stärka Paypal som en mobil betalningsplattform och erbjuda e-handelsföretag innovativa lösningar så att de kan implementera dem i deras tjänster.

Braintree kommer att fortsätta att arbeta självständigt inom Paypal under ledning av dess nuvarande VD, Bill Ready, som kommer att behålla sitt eget team. Förvärvet inkluderar också mobilappen Venmo, som gör det möjligt för användare att betala till varandra från sina mobila enheter. Man bör komma ihåg att transaktionen är föremål för de vanliga stängningsvillkoren, i avvaktan på att den ska slutföras i slutet av år 2013, vilket den knappast skulle få någon effekt för i år.

Braintree grundades i Chicago 2007 och erbjuder sina tjänster till företag som Airbnb, OpenTable, TaskRabbit och Uber. Det finns på de amerikanska, europeiska, australiska och kanadensiska marknaderna och arbetar med mer än 130 valutor.

På detta sätt kommer eBay att stärka Paypal inom mobilbetalningssektorn, där det redan finns och räknar med Braintree’s talang och teknik, på en marknad som expanderar och hjälper både användare och utvecklare och företag inom elektronisk handel att genomföra deras ekonomiska verksamhet med garanti och säkerhet för båda företagen.