Du kan inte ens göra köp online med grekiska kreditkort

La App Store ya no soporta tarjetas de crdito griegas: @iPhoneHellas

App Store stöder inte längre grekiska kreditkort: @iPhoneHellas

Den ekonomiska krisen inför Grekland har också nått onlinevärlden eftersom begränsningar av förvaltningen av dess kapital inte ens tillåter att grekerna kan använda kreditkort från sitt land för att göra applikationsköp, använda PayPal eller ha konton i andra internettjänster som kräver sådant ekonomiskt stöd .

Olika användare på sociala nätverk intygar ovanstående och delar deras oro och obehag, förutom de olika valutakontroller som inte tillåter dem att ta ut mer än ett specifikt dagligt belopp från sina bankkonton, ansluter det sig till den nuvarande införandet för att förhindra flygning . kapital det faktum att inte längre enkla online-transaktioner och lågt hur mycket kan göras.

Twitter-kontot @iPhoneHellas delar, som framgår av skärmdumpen till vänster, hur felmeddelandet som App Store presenterar när du försöker slutföra köp av ett spel. Naturligtvis, eftersom de också kommenterar på iPhoneHellas, kan ett iTunes-presentkort vara lösningen för att fortsätta handla i den butiken, men problemet är mycket allvarligare och täcker många fler onlinetjänster eftersom det komplicerar situationen för mer än en utvecklare och start som beror på funktioner relaterade till grekiska kortbetalningar.

Kort sagt, just imorgon kommer folkomröstningen att hållas, som konsulterar Greklands önskan att följa eller inte den politik som Europeiska unionen föreslår för att fortsätta hantera den allvarliga skuldkrisen, medan situationen med onlinetjänster, vilket inte är det största problemet för grekerna, stannar på kanten. [Va: TNW]