Droner som hakar fast på väggar och tak för att spara batteri

Fullständig recension av Huawei Watch GT

Droner har väldigt lite autonomitetstid, det är nödvändigt att ständigt ladda batteriet om vi vill spendera en hel dag på att spela in ett landskap eller spela med fordonet, och det kommer att vara ett problem under lång tid.

Om vi ​​vill öka batteriet, måste vi lägga en tyngre, och när mer vikt, mer kraft att flyga, så mer förbrukning kommer att behöva … lätta drönare batterier som håller länge är långt ifrån verklighet.

Vad vissa Stanford-studenter har utvecklat är en enhet som kan användas i drönare så att de kan vila på väggar och tak, så vi kan få den att flyga, låta den hålla fast vid en vägg och kan spela in därifrån utan att spendera för mycket batteri, eftersom är den propellerrörelse som förbrukar mest, precis vad du skulle spara med den här nya tekniken.

Enheten har presenterats på IEEE, men just nu är den bara en prototyp.

Det system som används, vilket kan ses i videon, liknar det som används av klättrare. Drönaren innehåller en plastarm som fungerar som en stötdämpare när den närmar sig väggen och subtilt tar den i rätt läge.

Det finns fortfarande ingen förväntan att ha den tillgänglig på marknaden för att docka med någon kommersiell drönare, men det är säkert en tidsfråga.