Droid Finder, hitta den förlorade eller stulna Android-terminalen

Droid Finder

Många användare kan känna sig stolta över våra Android-enheter från det första ögonblicket vi använder den, där vissa av oss också ägnar oss åt att ge våra personliga detaljer med olika bakgrunder, ikonpaket, applikationsstartare och andra element som vi kan välja att använda. anpassa den till vår personliga smak. Men det ja, vi har alltid flugan bakom örat på att våra terminaler någon gång kan stulas i övervakning, hur liten den än är, eller så kan vi till och med glömma dem någonstans utan att vi märker det tills det är för sent att hämta dem .

I Wwwhats New har vi redan berättat om en serie applikationer som erbjuder oss ett batteri med alternativ att utföra både när vi har våra terminaler med oss ​​och när vi av någon anledning inte längre har det. Och det är att våra terminaler, förutom att tillåta oss kommunikation och tillgång till olika onlineinnehåll, också tillåter oss att ha personuppgifter och filer, till exempel korta meddelanden, vår kontaktlista eller de fotografier vi har tagit, bland andra.

Nu berättar vi om ett annat intressant alternativ att överväga, kallat Droid Finder. Det är en gratis tjänst vars applikation kan förvärvas från Google Play, där det enda vi behöver för att ha vårt Google+ konto för att använda det. Applikationens namn, Droid Finder, klargör redan vårt mål: platsen för våra förlorade eller stulna terminaler. Och för detta har den en rad alternativ som vi måste aktivera, som vi vill, första gången vi loggar in på själva applikationen, till exempel dess stöldskyddssystem, intrångsvarning, SMS-kontroll, SIM-ändringsvarning etc.

För att kunna använda stöldskyddsalternativen måste vi ha en PIN-kod eller ett blockeringsmönster aktiverat i våra terminaler eller i intrångsvarningar, vi kan blockera dem på distans från kontrollpanelen via webben. Vi får inte glömma att vi måste ha aktiva data i våra terminaler för att applikationen ska fungera, såväl som GPS-platsen, bland andra aspekter.

Även genom den här panelen, som vi kommer åt via våra konton på Google+, kan vi lokalisera våra terminaler via Google Maps, eller till och med ta bilder med våra terminalers främre kamera för att få veta tjuvens utseende eller till och med den plats där vi har lämnade det. Att skicka meddelanden på distans, radera data eller till och med slå numren är andra alternativ vi kan göra.

Du ser redan att i Android-världen finns det många alternativ att ta hänsyn till, med liknande funktioner, för att skydda våra terminaler eller i värsta fall förhindra åtkomst till våra personuppgifter och filer.

Länk: Droid Finders officiella webbplats | Går: AddictiveTips