Donkey Republic, cykeluthyrningsplattform, anländer till Spanien

åsna

Donkey Republic är ett projekt som föddes i Danmark 2015 för att underlätta cykeluthyrning, något med mycket förnuft i ett land där det finns fler cyklar än bilar.

Plattformen når nu Spanien, Barcelona och Madrid, främst (även om det finns andra registrerade städer), där det redan är möjligt att beställa en cykel dygnet runt genom att hyra den till priser på cirka 15 euro per dag. Dess användning är väldigt enkel, vi behöver bara ladda ner appen på iOS eller Android, gå till en av de definierade punkterna, välja önskad cykel och låsa upp smartlåset genom applikationen utan att behöva en internetanslutning.

För tillfället har de 1000 aktiva cyklar och de vill nå 6000 före årets slut. Erdem Ovacik, VD och grundare av Donkey Republic, har redan vid flera tillfällen kommenterat att han tror på cykeln som det definitiva transportmedlet i städer, och med www.donkey.bike vill han hjälpa till att göra det så.

När cykeln har använts måste vi alltid återföra den till den punkt där vi hämtade den, som kan hanteras av någon lokal partner i företaget. Medlemmar köper ett antal märkespaket, inklusive smartlås, klistermärken för att anpassa sina cyklar och marknadsföringsmaterial, vilket gör det möjligt att ha dem i allmänna utrymmen.

20 000 användare har redan registrerat sig 2016, och de förväntar sig att framgång i Danmark ska upprepas i Spanien, även om cykelkulturen är mycket mindre.