Djupinlärningssystem som kan konvertera sångares röster skapade

artificiell intelligens-3382507_1280

Ett team av forskare som tillhör Facebook AI Research och Tel Aviv University har lyckats skapa ett djupinlärningssystem som kan omvandla en sångares röst till en annans röst för samma låt.

Det mest märkliga av allt är att det föreslagna systemet inte behöver övervakas, det betyder att det inte kommer att baseras på sångtexterna eller på typen av fonetiska egenskaper, toner eller tillfälliga sampel mellan sångarna, som de påpekar i ett dokument.

Kan konvertera röster på upp till 30 minuter

Undersökningsförfattarna avslöjar i ett dokument att det djupa inlärningssystemet inte är villkorat av texten eller av anteckningarna (och inte) kräver parallella träningsdata mellan de olika sångarna, och det använder inte heller en ljudtranskription för texten eller för musiknoter.

De indikerar också att deras djupa inlärningsmodell lärde sig att utföra röstkonverteringar mellan sångare under en period av 5 till 30 minuter, bland annat tack vare tillämpningen av det nya dataförstärkningsschemat, den använda träningsmetoden, samt protokollbaserade på omvänd översättning.

Som ett resultat, i de tester de har utvecklat, uppnådde att sångarnas konverterade röster låter naturligt och helt igenkännligt som sångare.

Alla tekniska detaljer finns i detta dokument, som kan laddas ner från arXiv.org-sidan som publicerades för några dagar sedan.