DJI presenterar Mavic Pro, dess kraftfulla lilla drönare

mavicpro

Som rykten påpekade är det veckan då DJI, en välkänd drontillverkare, kommer att presentera sin lilla och hopfällbara drönare som tävlar med GoPro Karma, som presenterades av actionkameraföretaget själv under förra veckan. Tja, rykten har blivit verklighet: DJI har presenterat Mavic Pro, dess lilla drönare som har vikbara delar, så att den kan förvaras i ryggsäckar eller till och med i väskor. I själva verket kan det också hållas med en hand.

På det här sättet följer DJI trenden på marknaden att lansera små drönare med vilka de försöker förföra de intresserade av drönare som ännu inte har tagit steget på grund av de stora dimensionerna som många av de nuvarande modellerna har. . Trots de kompakta måtten, nästan hälften av DJI: s flaggskeppsmodell, Phantom, har Mavic Pro inte avstått från de avancerade funktionerna.I den meningen har Mavic Pro olika sensorer som låter dig spåra objekt till möjligheten att landa exakt, gå igenom sensorerna som gör att de kan övervinna de hinder som finns. Den har också samma stabiliserade kamera som den som har sin äldre bror, Phantom 4, även om synen reduceras från 94 grader till 78 grader. Nämnda kamera kommer att kunna göra videoinspelningar upp till 4K vid 30 fps, och kan till och med ta bilder med 12 MP i RAW DNG-format.

Dessutom når videoöverföringarna ett större täckningsområde i förhållande till Phantom 4, och kan delas under 1080p-upplösning till YouTube, Periscope och Facebook live. I den bemärkelsen bör man komma ihåg att det med Phantom är möjligt att dela dessa tjänster endast på 720p.

Andra aspekter att komma ihåg är att Mavic Pro kan manövreras genom olika gester, och till och med nu är dess kontroller mindre, till vilken en mobiltelefon som fungerar som en bildskärm kan fästas för att se bilderna som den tar direkt.

Mavic Pro kommer att gå till priset av 999 dollar, 749 dollar om du väljer att köpa den utan en kontroller, som för närvarande befinner sig i förförsäljningsfasen, vars lansering kommer att ske den 15 oktober, dagar innan GoPro Karma också kommer ut, planerat för den 23 oktober.