Djay samarbetar med Spotify för att integrera sin blandning av musiktema

Djay-Spotify

Karim Morsy, skapare av Djay, påpekar att det finns en förändring i trenden för konsumtion av musikaliskt innehåll, vilket gör musikaliska teman tillgängliga genom molnet istället för de enheter från vilka de spelas, vilket ger exempel som tjänster som iTunes eller Spotify-prenumerationer. I den meningen ser den hur konsumtionen av musik rör sig mot streamingtjänster, och utnyttjar detta faktum har de samarbetat som Spotify själv för att få sin applikation, så att deras användare får tillgång till mer än 20 miljoner låtar med det de kan göra deras mixar.

På detta sätt kommer användarna inte längre att behöva begränsa sig till de teman som finns tillgängliga lokalt i sina iTunes-bibliotek, utan att kunna blanda med alla dessa teman, men på grund av licensieringsskäl kan de gjorda blandningarna inte spelas in och delas med sin egen applikation. Istället kommer de att kunna dela uppsättningarna som skapats som Spotify-spellistor på både Facebook och Twitter.

Det är inte första gången som en iOS-applikation tar språnget till Spotify, sedan månader sedan integrerades också Pacemaker, en annan DJ-applikation för iPad, i själva plattformen. För att komma åt Spotify i Djay måste du ha en Spotify Premium-prenumeration.

All integrationsinformation finns tillgänglig på den sida som Algoriddim har skapat för den.