Ditt ansikte kan användas för att träna artificiell intelligens

rostro

Telekommunikationsföretaget IBM genomför ett projekt som kallas Diversity In Faces, som syftar till att bestämma noggrannheten i ansiktsigenkänningssystem och därigenom generera tillräckligt med information för att hjälpa forskare att få en bättre förståelse för artificiell intelligens och därmed optimera den för att få bättre prestanda i denna uppgift.

Sedan idén om att implementera ansiktsigenkänning med artificiell intelligens uppstod har forskare sammanställt många bilder av alla typer av ansikten genom åren med vyer från olika vinklar för att konditionera datorer och anpassa dem för att uppnå detta mål.

Detta ledde till att olika källor användes för att få ansiktsbilder, till exempel Flickr, där det är möjligt att hitta bilder med en Creative Commons-licens, bilder från Googles bildsökningsavsnitt (Google Image), sociala nätverk som Instagram , liksom andra medel (vissa tvivelaktiga).

Alla grupperades som data avsedda för akademiskt arbete, antingen för att användas för att skapa ett mönster eller för att testa en algoritm för ansiktsigenkänning.

Även om detta koncept har utvidgat sin räckvidd när de lämnar laboratorierna för att komma in i domänen för stora företag som Microsoft, Facebook, Amazon och Google som tar risker genom att genomföra långsiktiga projekt med fokus på artificiell intelligens.

Och är det, eftersom användarna i allt högre grad är medvetna om den kraft de ger tredje part för att få tillgång till sina bilder på Internet och använder dem som prover för att genomföra ansiktsigenkänningstester, blir kontroversen kring denna praxis mer bekymrad eftersom integriteten äventyras och övervakningen viker som en gemensam handling.

IBM är bara toppen av isberget i konglomeratet av företag, företag och forskningsinstitut som utvecklar ansiktsigenkänningsmönster baserat på insamlingen av bilder som tagits från Internet, även om fotografier av modeller ibland tas inom laboratorierna själva, men har inom räckhåll en outtömlig bildkälla som Internet är det oundvikligt att inte gå till det.