Disney visar en app som kan animera barnens teckningar tack vare förstärkt verklighet

Disney realidad aumentada

Vi har redan pratat med dig om de olika projekten som Disney Research-teamet arbetar med, till exempel driften av sin 3D-skrivare som kan tillverka mjuka föremål med tyg eller en metod för att styra smartphones med ljud.

Vid detta tillfälle har de från Disney Research visat ett nytt och intressant projekt som syftar till att animera ritningarna på papper tack vare förstärkt verklighet.

Specifikt har Disney utvecklats i en applikation för iOS- och Android-enheter kunna konvertera alla ritningar till ett animerat objekt som ska visas på skärmen på en mobil enhet.

Tydligen är ett av målen med Disney att det animerade objektet är så lika som ritningen som det bygger på, så den teknik som utvecklats av företaget kan kopiera alla egenskaper hos originalritningen, till exempel färger.

, former eller till och med texturer.

Dessutom skulle det vara möjligt att färglägga en viss ritning på papperet medan vi i realtid ser hur färgerna används på den mobila enheten.

Och inte bara det utan också De skulle också ha gjort att appen visar de områden som inte syns på ritningen.

För att göra detta kommer applikationen att anpassa den befintliga informationen och använda den för att skapa de områden som vi inte har ritat, till exempel baksidan av den.

Vi har sett liknande applikationer tidigare, kom ihåg colorapp och chromville, men i det här fallet är det viktigt att komma ihåg att detta bara är ett projekt, så appen är inte tillgänglig för allmänheten.

Därefter lämnar vi dig en video där dess funktion visas:

Källa: Disney Research