Detta kommer att vara den autonoma taxitjänsten som Tesla kommer att lansera 2020

Tesla-dagen

I sammanhanget Tesla autonomidag Många spännande utvecklingar tillkännagavs, inklusive Elon Musks planer på att få liv i hans autonoma taxitjänst.

Enligt uppskattningar skulle Tesla lansera den här tjänsten, som heter Robotaxi, 2020. Den dynamik som den föreslår är en del av prognosen att det kommer att finnas mer än tillräckligt med Teslas-bilar på gatorna, liksom ägare som är intresserade av att komma in i den här nya verksamheten, för att skapa grunden för denna tjänst.

I det här första steget är det bara ägarna till Model S eller Model 3 som kan sträva efter att delta i denna tjänst. De kommer att ha olika alternativ att välja mellan för att gå med i Teslas taxiflotta, beroende på deras preferenser.

Till exempel kan de välja att dela sin bil bara när de inte använder den, eller ha definierade scheman om de strävar efter att ha vissa extrainkomster, bland andra alternativ, som visas i bilden:

Och naturligtvis kan ägare när som helst avregistrera sina fordon från den här tjänsten.

Denna autonoma taxitjänst debuterar i USA, även om den inte kommer att finnas tillgänglig i alla regioner, eftersom det beror på motsvarande regler. Tesla ser dock till att tjänsten fungerar i de områden där de är aktiverade även om det inte finns några bilar tillgängliga, eftersom företaget kommer att använda sin egen flotta.

Användare som vill använda tjänsten måste använda en app som ger dem möjlighet att begära bilen, beroende på tid eller plats de behöver.

En detalj som de har lyft fram är att denna tjänst försöker sänka kostnaderna med avseende på traditionell service, till exempel kostar cirka 18 cent av en dollar 1,6 kilometer. Och å andra sidan, ur bilägarens perspektiv, kan intressanta framskrivningar också ses, som bilden visar:

Hittills, enligt Teslas presentation, är allt på rätt spår för att se denna autonoma biltjänst i aktion någon gång nästa år.

Vi kommer att se om de lyckas nå sina mål och uppfylla användarnas förväntningar.