Detta är Xbox One S All-Digital, den nya konsolen utan en skivspelare

Xbox One S All-Digital

Och slutligen introducerade Microsoft-teamet Xbox One S All-Digital Edition, konsolen som går in i företagets historia för att vara 100% fokuserad på streaming av videospel.

När det gäller designen kommer vi inte att märka några förändringar i förhållande till Xbox OneS, men förslaget är helt annorlunda. Denna konsol har ingen Blu-Ray-skivläsare, har 1 TB lagringsutrymme och 3 videospel som en del av paketet: Minecraft, Hav av tjuvar och Forza Horizon 3.

Och naturligtvis kommer användarna att kunna skapa sina egna digitala samlingar med hjälp av prenumerationsplaner som erbjuds av Microsoft. De som föredrar att fortsätta använda fysiska skivor kommer att fortsätta att ha Xbox One S, eftersom Microsoft inte planerar att dra tillbaka den från marknaden.

Tydligen är den här lanseringen bara början på det ekosystem som Microsoft planerar att skapa runt moln- och videospelströmning. Och vi vet redan att du inte är den enda som är intresserad av denna trend, eftersom Apple och Google också har lagt fram sina egna förslag med Arcade och Stadia.

Lanseringen av Xbox One S All-Digital Edition kommer att vara den 7 maj till ett pris av cirka 249 dollar. Ett pris som sparar användare cirka 50 dollar jämfört med Xbox One S, en skillnad som Microsoft-teamet planerar att behålla i framtiden.

De som önskar kan redan förbeställa från den här länken och vara medvetna om de möjliga kampanjer som företaget presenterar som en del av lanseringen.