Detta är Stadia, Netflix av Google-spel: vi har alla detaljer

Stadia

Tack vare firandet av den första Stadia Connect har vi redan mer information om Googles nya prenumerationstjänst med fokus på Internet-spel, Stadia.

Detta är Netflix av Google-spel, en streamingtjänst, där det inte är nödvändigt att ha kraftfulla konsoler för att spela spel av högsta kvalitet. Istället kommer användare att kunna spela på vilken kompatibel enhet som helst utan höga hårdvarukrav.

Stadia kommer att börja arbeta från och med nästa november i 14 länder: Spanien, Tyskland, Belgien, Kanada, Danmark, USA, Finland, Frankrike, Italien, Irland, Norge, Nederländerna, Storbritannien och Sverige.

Den kommer med Stadio Pro-prenumerationen, som kostar 9,99 euro per månad. Det kommer att ske år 2020 när den kostnadsfria prenumerationen, Stadia Base, lanseras, förutom att den expanderar till nya marknader.

Stadio Pro-prenumerationen ger tillgång till en katalog med klassiska spel och gör det möjligt att spela spel, både klassiska och separat köpta, som kommer att lagras i användarbiblioteket, upp till en maximal upplösning på 4K vid 60 fps. För sin del erbjuder gratisnivån inte tillgång till klassiska spel och tillåter spel att spelas med en maximal upplösning på 1080p vid 30 fps.

Google påpekar att Stadio Pro-prenumerationsbiblioteket kommer att växa över tiden, inklusive utbyggnaden av befintliga spel, och även rabatter kommer att erbjudas för förvärv av nya spel, som kommer att bli en del av biblioteket för användare på obestämd tid.

Dessutom kommer tjänsten initialt att finnas tillgänglig för Chromecast-kompatibla tv-apparater, Pixel 3 och Pixel 3a-datorer och telefoner. Under 2020 kommer supporten att nå andra Chrome-enheter och andra mobiltelefonmodeller.

Google har också presenterat ett kit kallat Founders Edition av Stadia, värderat till 300 euro men tillgängligt för 129 euro, som per i dag kan bokas på Google Store, bestående av en Chromecast Ultra, Stadia-fjärrkontrollen i Night Blue, tre månaders prenumeration till Stadia Pro, Buddy Pass för att bjuda in en vän att använda tjänsten i tre månader, och möjligheten att få Buddy Pass.

Detta kit tillåter vara en av de första som använder den nya Google-tjänsten när det blir tillgängligt i november. Dessutom kommer det att vara nödvändigt att ha en WiFi-anslutning och, om möjligt, en 4K-upplösnings-tv för att uppnå tjänstens fulla potential.

I detta avseende måste de som vill ha maximal kvalitet, förutom att erhålla betalningsnivå, ha en internetanslutning med en bandbredd på 35Mps nedladdning. För deras del måste de som väljer den fria nivån, när den lanseras nästa år, ha en bandbredd på minst 20 Mbps nedladdning.

De som önskar kan köpa ytterligare kontroller, tillgängliga för 69 euro per enhet, för att välja mellan färgalternativen: Vit, Svart och Wasabi.

När det gäller den ursprungliga listan över tillgängliga spel finns Destiny 2: The Collection, förutom Tomb Raider Trilogy, Assassin’s Creed Odyssey, Just Dance, Football Manager 2020, bland många andra.