Detta är nya Visme, det bästa verktyget för att skapa presentationer, grafer, infografik och rapporter

captura-16

Vid flera tillfällen har vi pratat om Visme som en utmärkt lösning för att skapa grafiskt innehåll utan att behöva lära sig komplexa begrepp relaterade till design eller programmering.

Visme erbjuder oändliga resurser för att skapa infografik, presentationer, banderoller, grafik och andra element som vi kan använda för att illustrera både artiklar och verk, och det har tusentals fördesignade mallar så att vi inte behöver börja om från början. Nu presenteras den nya versionen av denna plattform som, född 2013, redan har mer än 350 000 aktiva användare som använder den dagligen för att omvandla data till attraktiva mönster, och här berättar vi detaljerna.

Använd Visme för att göra presentationer

Efter att ha länge ansetts vara det bästa alternativet för att ersätta PowerPoint när de gjorde presentationer ville de behålla designegenskaperna i denna kategori. Om vi ​​väljer alternativet för att skapa en presentation ser vi att det, förutom att välja bland ett stort antal mallar, är möjligt att programmera åtgärder på de element som visas, från text som visas och ändrar dess transparens till objekt som rör sig före visar deras innehåll.

För att påskynda presentationsskapandet tillåter de också att kopiera olika element från en transparens till en annan, vilket gör det ganska enkelt att behålla ett mönster inom det utförda arbetet. Varje element har en snabbmeny, så genom att trycka på höger musknapp får vi tillgång till funktioner som till exempel tillåter blockering av en specifik komponent.

I varje presentation inom Visme kan vi inkludera videor, liksom texter som visas på dem, vilket ökar resultatets flexibilitet, en effekt som kan ses i den korta demonstrationsvideon som vi lämnar dig här:

Den genererade presentationen kan exporteras i olika format, men det är viktigt att veta att hela plattformen fungerar med HTML5, så att den kan användas både från en traditionell webbläsare och från mobila enheter. När vi exporterar det kan vi till exempel skapa en webbadress med presentationen i fråga, och bifoga jämnt ljud i vårt projekt, vårt eget som ett av de som finns i det interna biblioteket:

Visme i skapandet av infografik

Vi vet redan att det är ganska enkelt att skapa presentationer från webben idag, det finns många verktyg som lyckas göra det, därför satsar de på Visme på att skapa en plattform för att skapa visuellt innehåll som är mycket mer globalt, och skapandet av infografik är en av deras starka poäng, med en ganska imponerande samling mallar. I den här nya versionen har de 70 nya mallar, och de tänker släppa hundratals av dem under de kommande veckorna.

Förutom att kunna dra och släppa oberoende grafiska element som kan anpassas i form och innehåll, är det möjligt att definiera värden för att skapa grafer som representerar variationen hos en variabel, till exempel som om det var ett excel, och alla inom samma plattform, utan att behöva programmera någon ytterligare funktion.

Under designens skapande kan vi inkludera widgets från tredje part, såväl som animerade element, vilket är ett perfekt alternativ för att få uppmärksamhet när det gäller att visa information.

Visme i att skapa diagram och rapporter

I den nya versionen har Visme koncentrerat sig mycket på skapandet av grafer och rapporter, allt från nya mallar i infografikavsnittet till nya möjligheter när man ritar dynamiska grafer.

I diagrammodulen har vi möjlighet att göra jämförelser mellan data och låta dess estetik justeras automatiskt baserat på den information som ingår.

Som du kan se finns det widgets speciellt utformade för infografik, med alternativ för att visa procentsatser i cirkeldiagram, tabeller, stapel- och linjevolutions, allt i syfte att utforma resultatrapporter, både interna och offentliga.

Viktiga nyheter

I det nya Visme har vi också nyheter tillgängliga när du skapar ett grafiskt element, de viktigaste är:

Ett nytt animationssystem: vi kan animera komponenterna som vi inkluderar med hjälp av en redigerare som det är möjligt att definiera de åtgärder som kommer att inträffa med tiden. Det är ganska intuitivt och vi kan styra allt bild för ram:

Ny textredigerare: När du redigerar innehåll är det viktigt att ha ett system som låter dig anpassa texten så mycket som möjligt, och för detta har de nu en redaktör som erbjuder ett brett utbud av alternativ i detta avseende, inklusive hundratals källor som vi kan användas från omedelbart utan att installera teckensnittet från externa källor.

Redaktören låter dig även ha flera typer av bokstäver inom samma innehållsblock, vilket hjälper till att göra innehållet mer flexibelt, med resultat som detta:

System för hantering av färgpalett: Något mycket efterfrågat av användare, eftersom om vi använder en färg för att definiera en komponent (till exempel en av de många tillgängliga ikonerna), vill vi använda samma färg för att kopiera den till andra element. Nu kommer vi att spara de definierade paletterna.

Och med en gratis version

Visme har väckt så mycket uppmärksamhet så länge tack vare dess kompletta gratisversion, eftersom det är möjligt att utföra många av de åtgärder som anges ovan inom denna plan:

Som du kan se är det en plattform som inte glömmer någon detalj i sin kategori, och den nya versionen presenteras som den mest flexibla i sin sektor.

Du kan se mer information, inklusive guider som hjälper till att förbättra vårt innehåll, på visme.co