Detta är det 78 euro-teleskop som presenteras av Xiaomi

teleskopio Xiaomi

Xiaomi Star Trang är namnet på det teleskop som just presenterats på Xiaomi, ett under på mindre än 80 euro som för tillfället bara kommer att finnas tillgängligt i Kina.

Under MiJia-undermärket har den anpassade 23mm (21.7x) och 100mm (50x) urtavlor, båda med 60 graders synfält. Det stämmer, en x50-zoom som är perfekt för både att titta på himlen och njuta av en stjärnhimmel.

Huvudlinsen är flerskiktad för att optimera dess prestanda och öka bildens skärpa, och den levereras med ett stativ av rostfritt stål som är perfekt för att ta långa exponeringstider utan att förstöra resultatet. Den levereras också med en ryggsäck, vilket får oss att föreställa oss att den är lätt och liten, perfekt för att transportera den från ena sidan till den andra, som vi ser i din video:

Video av Xiaomi Star Trang

Som du kan se i videon är det inte ett superteleskop, men det räcker för de flesta fans, och priset på 599 yuan (79 euro, i utbyte) är verkligen imponerande. Naturligtvis, för det priset kan du inte ansluta till din mobiltelefon eller ha avancerade anslutnings- eller intelligensfunktioner för att automatiskt flytta runt planeterna.

Inte det första teleskopet de presenterar i Xiaomi, de har också BEEBEST, ett teleskop på cirka 300 euro med en PL20-lins (30 gånger förstoring) och en annan PL6 (100 gånger förstoring), med en 45 graders spegel. Denna BEEBEST kan anslutas till mobilen och kan redan köpas på www.aliexpress.com, även om priset inte är lika attraktivt som Xiaomi Star Trang som väcker så mycket uppmärksamhet i specialmedier.

Naturligtvis är det svårt att göra en fullständig recension utan att prova det, så vi kommer att försöka få en så fort som möjligt för att förklara upplevelsen i första person (den kommer att säljas i morgon 9 april).