Det kommer att vara möjligt att ta emot nya versioner av Android från Google Play

Actualizaciones de sistema

Google skulle arbeta med en ny dynamik för att underlätta Android-systemuppdateringar.

Som nämnts av 9to5Google-teamet tillåter Google dig att få Android-uppdateringar från Google Play. Detta skulle vara en intressant förändring eftersom det skulle spara att du måste gå till Inställningar eller Programuppdatering för att starta den manuella uppdateringen eller vänta tålmodigt tills Android informerar oss om att det finns en systemuppdatering på väg att starta.

Informationen som den här källan nämner är begränsad, eftersom de är baserade på vissa detaljer som de hittade i Google Play-appens APK, med tips om systemuppdateringar som en del av en serie nya funktioner.

Uppenbarligen skulle denna dynamik erbjuda samma upplevelse som Pixel-mobilanvändare har när de gör systemuppdateringar … med alternativ för nedladdning och installation, samt möjlighet att se installationens status.

Vi känner dock inte till dynamiken som kommer att implementeras, om Google Play bara är ett sätt att presentera uppdateringar eller om det är samma process som tillämpas för appuppdateringar. I vilket fall som helst skulle uppdateringsprocessen vara enklare och snabbare.

Och å andra sidan, öppna möjligheten att ta emot uppdateringar oftare, följ steget till de nya versionerna som Google lanserar. För närvarande har Google-teamet inte gett några kommentarer, men det kommer att vara nära den nya utgåvan av Google I / O, där vi kommer att känna till alla nyheter de har förberett för Google Play.