Det första universitetet i USA som accepterar Bitcoin som betalning

bitcoin

För några månader sedan berättade vi om universitetet i Nicosia, på Cypern, som det första att acceptera bitcoins i sin inskrivning, ett land som, mycket påverkad av den ekonomiska krisen, satsar på bitcoin för att kunna skapa en parallell marknad som hjälper andas affärer av alla slag. I så fall var det UNIC, ett av de mest populära privata centra i landet (grundat 1938), och nu gör det King’s College, en klassisk institution i New York.

Från universitetets webbplats kommenterar de att det är det första ackrediterade universitetet i USA som accepterar Bitcoin för undervisning, andra utgifter och donationer, vilket gör det klart att bitcoin inte är exklusivt för teknikföretag.

[…] Att låta Bitcoin betala för utbildning vid institutionen sänker våra kostnader samtidigt som våra studenter får vara en del av denna nya teknik.

För att göra detta har de samarbetat med Coin.co-teamet, som har lett ansträngningarna för universitet i USA och andra viktiga institutioner att börja acceptera Bitcoin utan att ådra sig någon risk. Coin.co är en New York-baserad handelsprocessor som gör det möjligt för handlare att dra nytta av den framväxande digitala valutamarknaden utan att behöva hantera verklig redovisning eller virtuell valutabehandling.