Designa en webbplats helt med online-appar

Designa en webbplats helt med online-appar

Artikel skriven av Joe, en del av avdelningen för digital marknadsföring på Breezi, en webbplatsbyggare som låter dig skapa och designa webbplatser med full designkontroll. Han har över 5 års erfarenhet av SEO, SEM, PPC och hans pationer inkluderar webbdesign och nya webbtrender.

Även om att veta hur man använder kod och skrivbordsprogramvara fortfarande är högt värderade färdigheter, är de inte längre ett krav för att utforma utvalda webbplatser.

På grund av den snabba tillväxten av onlineappar kan designers skapa hela webbplatser från sin webbläsare. Här är några av de appar som vi rekommenderar designers att utöka sin repertoar (varav många är gratis).

Breezi, webbplatsskaparen

Breezi är en webbplatsbyggare online. Det fungerar som en grund för att skapa, designa och hantera allt innehåll för en webbplats. Det skiljer sig från de flesta verktyg för att skapa webbplatser eftersom det riktar sig till designers, vilket ger dem oöverträffad flexibilitet och kontroll.

Först väljer du en trådram eller ett fördesignat tema som utgångspunkt och sedan börjar du designa den webbplats du föreställt dig. Du har kontroll över varje pixel på varje sida. Allt innehåll hanteras via appar och med dem kan du lägga till andra onlinetjänster (av vilka vi kommer att nämna senare) till din Breezi-webbplats.

När du är klar med din webbplats kan du publicera den och du har till och med möjlighet att synkronisera webbplatsens filer till ett FTP-konto om du behöver en säkerhetskopia eller om du vill vara värd för din webbplats i ett annat konto.

PicMonkey

Photoshop, eller vilken skrivbordsapplikation du använder, är ett mycket bra alternativ för att redigera bilder på avancerad nivå. För enkel och snabb manipulation (med många anpassningsalternativ) bör du dock prova PicMonkey.

Du behöver inte ens registrera dig och få ett konto: ladda bara upp din bild och använd redigeringsverktygen. Använd sidoknapparna för att beskära, ändra storlek eller rotera en bild. Du kan också ändra exponering, färger och accent. Ändra bilden genom att använda filter, texturer, touch-ups, text, grafik, ramar och mer. När du är klar sparar du och exporterar dina bilder till vilket format du vill.

FÄRGÖVER

Behöver du skapa en anpassad färg- eller mönsterpalett för din webbplats? Så du bör använda COLOURlovers.com. Det är en community-webbplats med en serie verktyg som låter dig söka efter färger, paletter, mönster och trender för inspiration. Du kan använda ett verktyg (eller mer) för att skapa ditt eget.

Färg är en viktig komponent i en solid webbdesign, så det här verktyget är mycket användbart för att skapa en färgpalett för den webbplats du designar. De erbjuder rekommendationer angående färgerna du använder och det finns flera färgval du kan använda tills du hittar exakta färger du letar efter.

När paletten är klar har du möjlighet att spara den, exportera den och dela den med communityn för feedback.

Chrome Eye Dropper

Behöver du använda en specifik färg som du såg på en webbplats? I så fall är Google Chrome-tillägget Eye Dropper ett enkelt och snabbt verktyg att använda. Om du inte använder Chrome finns det liknande tillägg för Firefox och andra webbläsare.

Du behöver bara installera webbläsartillägget och använda dropparen för att välja vilken färg du ser på en sida. Tillägget sparar dina färger och du kan kopiera dess hexkod för att använda den i bokstäver, bakgrunder och andra områden på din webbplats.

Typecast

Färg spelar en mycket viktig roll i webbdesign men typografi ligger inte långt efter. Typecast är ett verktyg för att experimentera med olika typer av typsnitt. Du kan prova olika kombinationer för dina rubriker, undertexter, din webbplats, länkar och mer.

De låter dig också experimentera med avståndet mellan tecken, mellan textrader, med behandling av teckensnittsfärg, bland andra stilalternativ. När du har skapat den bokstav du vill använda, gå tillbaka till din webbplats och använd formateringen och stilen till ah-texten.

Ladda upp och visa innehåll på din webbplats

Beroende på webbplatsen du skapar kommer det att vara nödvändigt att visa olika typer av innehåll. Här är några av de bästa onlineapparna för att ladda upp, lagra och infoga olika media och innehåll till en webbplats:

Dropbox Ett bra alternativ för att spara och dela filer

SoundCloud Du kan infoga ljudspelare och spellistor

Vimeo eller YouTube För att lagra och infoga videor

Screenr Ta enkelt skärmvideor

Wazala Ett e-handelsalternativ som du kan infoga på din webbplats

Scribd Ladda upp och infoga PDF-dokument eller bilder

Och där är de. Du har nu möjlighet att skapa, designa och publicera en ny webbplats med hjälp av dessa onlineverktyg. Denna lista är bara toppen av isberget över vad som finns på Internet för att designa webbplatser. Om du har en föredragen onlineapp, vänligen dela den i kommentarfältet nedan.