Denna Adobe Illustrator-funktion överför bildfärger till nya mönster

Adobe Illustrator

Adobes team visade dynamiken i en experimentell Adobe Illustrator-funktion, som lovar att öppna upp en rad möjligheter för skapare.

Denna funktion kan ta färgpaletten för en viss bild eller ett fotografi och överföra den till en ny design. Det är en enkel process för användaren, eftersom det bara kräver att du importerar bilderna till ditt Adobe-bibliotek så att funktionen börjar analysera alla tillgängliga färgpaletter.

Sedan kommer Adobe Illustrator att presentera alla extraherade färgpaletter så att användaren kan välja den de vill använda i sin design. Och har naturligtvis alternativ för att ändra eller anpassa hur färger appliceras.

Vi kan se ett exempel på funktionen i aktion i följande video:

Så, användaren kommer att ha möjlighet att skapa många variationer genom att använda en färgpalett beroende på designen han använder eller den effekt han vill skapa. Och å andra sidan låter det dig designa dina mönster så många versioner du vill, bara genom att ändra färgpaletterna eller lägga till nya alternativ.

Denna dynamik kommer att spara tid för skaparna, till exempel när de skapar konstsamlingar, bara genom att automatiskt ändra färgpalett eller ge möjlighet att anpassa en design till de färger som köparen valt.

För tillfället är den här funktionen experimentell och fortfarande under utveckling, så vi måste vänta på att testa dess dynamik.