Den tvåsidiga roboten som kommer att hjälpa till i nödsituationer

Den tvåsidiga roboten som kommer att hjälpa till i nödsituationer

Den tvåsidiga roboten som kommer att hjälpa till i nödsituationer

Honda har introducerat en bpedo-robot som vill agera i nödsituationer och stora katastrofer. Nackdelen är att det fortfarande är en prototyp.

Förutom att användas i vardagliga uppgifter, robotar har mycket potential att hjälpa till i katastrofer och nödsituationer. De är vanligtvis riskabla situationer där räddare riskerar sina liv. Så varför inte låta en robot hantera dessa farliga uppgifter?

Det finns redan många företag som arbetar i den här riktningen. En av dem är Honda: biltillverkaren och motorcykeltillverkaren är också inblandad i robotik. Och din sista robot vill hjälp i nödsituationer eller katastrofer.

E2-DR, Hondas bpedo-robot

Roboten kallas E2-DR och är utformad med tanke på nödsituationer. Det är inte särskilt snabbt, det kan gå med en hastighet på 2 kilometer i timmen, men dess största styrka är dess mångsidighet. Den kan rotera överkroppen 180 grader, gå på ett 200 millimeter rör, korsa skräp, klättra och uthärda regn på upp till 26 millimeter per timme.

Roboten väger 85 kilo, är 1,68 meter lång och är bara 25 centimeter tjock. Det betyder att den kan passera genom små hål, upp till 30 centimeter. Håll 90 minuters aktivitet med batterier fungerar det mellan -10 och 40 grader, och det har sensorer för att se allt runt det. Den har till och med en integrerad 3D-kamera i varje hand.

Det dåliga är att även om det fungerar så är E2-DR just nu en enda prototyp. Enligt The Verge har Honda redan kommenterat att det fortfarande finns mycket arbete att göra för att göra det livskraftigt. De har arbetat med detta koncept i flera år, och inget släppdatum ännu.