Den rikaste personen i världen, Jeff Bezos, tjänade 81 840 dollar 2018

Jeff Bezos

Det stämmer, Jeff Bezos, mannen med titeln den rikaste personen i världen, tjänade 81 840 dollar motsvarande den totala ackumulerade lönen under 2018 när han fullgjorde sina uppgifter som VD för Amazon.

Som borgenär på 16% av Amazon har Jeff Bezos aldrig fått inkomster från sina handlingar, som uppskattas till mer än 100 miljarder dollar.

Amazon har emellertid sedan 2010 investerat en stor summa pengar i att täcka kostnaderna relaterade till Jeff Bezos affärsresor, samt i säkerhet för att skydda hans liv, med en årlig summa på 1,6 miljoner som avsätts för täckning av dessa koncept.

Amazon-talesmän överväger utgifterna för säkerhet och överföring av dess VD-mässa, med hänsyn till den lön han får, liksom det faktum att han aldrig har dragit nytta av intäkterna från de aktier han äger i företaget.

Även om Amazon grundades 1994, var det inte förrän 1997 när det offentliggjorde sin ekonomi där det från 1998 till nu har betalat samma lön till Bezos för att tillhandahålla sina tjänster som VD, där han ett år hade tjänade tidigare 79197 $ och innan detta hade han tjänat 64333 $.

Men låt dig inte luras, för även om detta är en låg ersättning för Amazon-VD: n, är den fortfarande över vad som uppfattas av en genomsnittlig anställd i företaget.

Detta, eftersom majoriteten av dem i lägre led har jobb inom företagets lager och får under 2018 en total lön på 28 836 dollar.

På samma sätt som Jeff Bezos andra VDar för prestigefyllda teknikföretag fick en låg lön medan de fungerade som Steve Jobs som hade en total inkomst på en dollar per år, liksom Larry Page och Sergey Brin, grundare av Google, och tidigare Oracle VD Larry Ellison.

Depositphotos bild