Den klassiska Nokia 3310 återvänder och kommer att säljas för 59 euro

nokia

Den robusta Nokia 3310 har varit huvudpersonen i tusentals skämt de senaste åren, alla med samma gemensamma faktor: beröm för sitt motstånd och sitt batteri.

Nästan 17 år efter lanseringen, år 2000, planerar Nokia att starta om enheten på MWC som kommer att hållas om två veckor i Barcelona, ​​vilket de har lärt sig på VentureBeat, och det kommer säkert att bli en framgång.

Enligt rapporter, inofficiell, kommer telefonen att säljas för 59 euro och kommer att erbjudas med samma egenskaper som den tiden: resistent och med ett batteri som räcker i flera veckor. Mobilen är naturligtvis inte smart, men den säljs fortfarande via tredjepartskanaler, som Amazon eller eBay. Många kanske vill köpa den för att alltid ha en terminal som kan användas för att ringa samtal och spela Snake utan att ha WhatsApp och andra applikationer.

Nokia kommer att presentera tre andra telefoner på MWC. Allt pekar på att Nokia 3, 5 och 6 kör Android 7.0, med priser från 150 till 250.

Nokia, som inte är samma företag som lanserade 3310 år 2000 (endast namnet kvar, eftersom det nu är det finska HMD Global som står bakom varumärket), är fast beslutet att bli relevant igen, och 3310 är ett nummer som alltid fångar ditt öga.