Den här appen berättar för oss vilka data som kan tas från vår Android utan behörighet

Telfono mvil Android

I varje version av Android-operativsystemet kan vi se att en av de aspekter som är mest förbättrade är relaterad till integritet, och att i fallet med Android 11 ägnas särskild uppmärksamhet åt de behörigheter vi ger till de applikationer vi installerar.

Men det vi inte vet är att applikationer kan komma åt en serie data från våra Android-telefoner utan behörighet, men det kommer PrivacyBreacher så att vi kan få en bättre uppfattning om den potentiella risken som följer av att tillåta tillgång till denna information, vilket i princip kan verka ofarligt.

Det är en gratis och öppen källkodsapplikation för Android-enheter från och med version 9 (Pie), tillgänglig via GitHub, som inget behov av speciella tillstånd, får oss att ange de uppgifter som någon annan applikation kan få om den önskar.

För detta kommer det med tre knappar: Fysisk aktivitetsövervakare, telefonaktivitetsövervakare och telefoninformation. Den första knappen visar data som applikationer kan få via sensorerna på våra telefoner.

Enligt utvecklaren, genom data som erhållits av sensorer som gyroer, barometrar eller accelerometrar, kan applikationer ha en 3D-visualisering av hand- och kroppsrörelser.

Genom den andra knappen indikerar det möjligheten att applikationerna kan få information om aktiviteterna med våra telefoner, till exempel när vi laddar vår enhet, de applikationer vi får åtkomst till, eller till och med när vi helt stänger av vår telefon, bland andra möjligheter.

Och slutligen visar den tredje knappen information relaterad till våra telefoner, till exempel alla applikationer som vi har installerat, mobil- och / eller WiFi-anslutningar som vi har använt sedan vi slog på våra telefoner, eller de specifika uppgifterna för telefonmodellen som vi använder.

Med den här applikationen kan vi se hur alla andra applikationer utan behov av behörighet kan veta när vi slår på telefonen, de applikationer som vi använder mest efter dagen, eller om vi använder ett traditionellt varumärke eller ett framväxande varumärke, som skulle göra det möjligt för tredje parter att känna till viss information som kan vara användbar i utbyte mot att äventyra vår integritet utan att vi är medvetna om det.

Går: Ghacks