Den första flygningen med Airlander 10, världens största flygfordon

Airlander

Airlander 10 har genomfört en två timmars testflygning och nått en kilometerhöjd på Cardington flygplats, i Storbritannien (dess teoretiska gräns är 6000 meter). Det är inte ett luftskepp, eftersom det inte kan starta eller landa vertikalt och kan flyga i högre hastighet, cirka 100 km / h.

Designad och skapad av Hybrid Air Vehicles-företaget, den är nästan 100 meter lång och kan bära upp till 10 ton vikt. Det är ett hybridfordon som kan vara i luften i upp till fem dagar när det är bemannat och upp till två veckor när det fjärrstyrs, ett flygplan mycket tystare än ett flygplan och mindre förorenande, vilket är den perfekta lösningen för transport av stora laster som saknar brådskande.

Fartyget är baserat på HAV 304, ett militärt projekt av USA: s armé som övergavs i brist på medel. Hybridflygfordon köpte den och gjorde ett stort antal förändringar, vilket gav upphov till det fordon som redan kallas Martha Gywn, det vi ser på bilden ovan.

Du har fortfarande tiotals timmars test kvar för att börja demonstrera för kunderna, men under tiden står ingen still, de arbetar redan på en större version, Airlander 50, som kan bära upp till 50 ton.

Bild: IanC66 / Shutterstock.com