Den digitala omvandlingen inom Human Resources och fallet med Banco Sabadell

Pulsa en la imagen para más información

Klicka på bilden för mer information

Det är ett faktum att företag inte kan hanteras på samma sätt som de leddes för 20 år sedan, och bara de som uppfattar skillnaden kan vara konkurrenskraftiga på dagens marknad.

De anställd måste vara i centrum organisationen måste vara involverad och måste bemyndigas i dess omvandling digitala, och på Banco Sabadell berättar de för oss hur de har arbetat i denna mening i åtta år, med början med införandet av en affärs profil av HR-chef som satsar på fyra viktiga poäng:

  • Utveckla nya arbetsprocesser
  • Erbjudande fortbildning och anpassas till var och en
  • Sträva för lojalitet till medarbetarna
  • Gör laget till ditt bästa ambassadör

Träning

Xavier Vela, biträdande generaldirektör för Banco Sabadell och chef för personalresurser, berättar att en av huvudpunkterna för framgång i den digitala omvandlingen av hans avdelning är att kunna erbjuda konstanta träningsverktyg, något som är nödvändigt för att kunna förskott på begäran och erbjuder alltid den bästa servicen. Vid den tiden går det in Borgmästarsoffa, en expert inom digital marknadsföring, som digital chef för personalresurser, ansvarig för utveckling digitala funktioner av medarbetarna.

Karriärprojekt

Ingen stannar i samma företag under många år om det inte finns något projekt som garanterar deras tillväxt inom företaget. Att vara månadens anställd i 40 år för att lämna samma sätt som du gick in, är en del av det förflutna, och för att undvika att hamna i samma misstag måste du skapa en koppling mellan den anställde och organisationen.

Dessa kontaktpunkter för samarbetspartnerna med organisationen är grundläggande för skapa en anslutning som förbättrar allas upplevelse, erbjuder möjligheter när den anställde vill, när han är villig att kämpa för dem.

Vid den här tiden arbetar de med:

  • Förbättra engagemang
  • Öka intern tillfredsställelse
  • Behåll talang

Arbetarnas lojalitet är inte lätt, och mycket måste investeras vid den tiden.

Talangrekrytering

Å andra sidan är det viktigt att vara uppmärksam på nya talanger, och för detta hjälps personal profilinspelning.

Xavier Vela berättar:

De arbetsgivarvarumärke eller varumärkesprestige erbjuds av jobbet är ett av institutionens viktigaste verktyg när det gäller att formulera sin rekryteringsstrategi.

När det gäller Banco Sabadell, Emili Pascual är chef för Employer Branding, ansvarig för att föreslå dessa nya former av attraktion genom nya digitala verktyg, inklusive sociala nätverk.

På samma sätt som kandidater kan veta mycket om företagets arbetskultur tack vare aktiviteter på sociala nätverk, något som tvingar företag att bli alltmer transparenta, kan företag också veta mycket om potentiella kandidater, och det tar mycket veta hur att förfina tåhatten så mycket som möjligt före och efter intervjuerna.

Tack vare sociala nätverk arbetar de på tre punkter:

  • Upptäck trender i förhållande till de nya profiler som efterfrågas
  • Upptäck och kontakta yrkesverksamma utestående
  • Göra en diagnostisk om huruvida profiler utvalda passar verkligen med företagens värderingar och kultur

Men det är inte bara de tre punkterna, i Banco Sabadell säger de oss att den omedelbara framtiden redan föreslår nya, såsom användning av Big data för fatta strategiska beslut, mäta våra medarbetares tillfredsställelsesnivå eller känna till det intresse som finns i ditt företag.

Det är inte lätt att anpassa sig till ett nytt sätt att leda ett stort företag, så det är alltid nödvändigt att ständigt uppdateras, absorbera trender väl och utnyttja tillgängliga resurser.