De värsta och bästa städerna att köra bil enligt Waze-data [Mapa interactivo]

waze-reporter-konduktorer

Waze, kartläggnings- och navigationsapplikationen, har utnyttjat reseinformation från sina miljoner aktiva användare för att för andra året i rad generera enIndex för förarens tillfredsställelse. 235 städer i 38 länder är en del av urvalet som driver denna poäng; Värdering varierar från 1 till 10 (1 är eländig och 10 tillfredsställande) och kombinerar register över ett halvt dussin abonnemang av intresse i samma skala:

  • Trafik: Densitet och svårighetsgrad av fordonstrafik.
  • Säkerhet: Olycksdensitet, trafikrisker och väderförhållanden.
  • Tjänster för förare: Parkeringsplatser, bensinstationer etc.
  • Vägarnas kvalitet: Kvaliteten på infrastruktur för trafikvägar.
  • Ekonomi och samhälle: Hur överkomliga är bilar och bensin.
  • Wazey: Glädjen och hjälpsamheten för den lokala Waze-användargruppen.

Det är faktiskt en intressant studie som försöker förklara erfarenheterna från förare runt om i världen som körs från data från dessa metropoler med minst 20 000 aktiva användare varje månad.

Det ja, det skulle inte vara en bra studie om den inte åtföljdes av en praktisk metod för presentation av resultat, i detta fall, ett PDF-dokument och en interaktiv karta.

PDF-filen förklarar de index, prenumerationer, formler och beskrivningar som används och innehåller flera tabeller med ranking vars uppdelade data tillåter oss att veta de bästa och värsta städerna, eller de bästa och sämsta körkorten, från de genererade indexen.

För sin del är den interaktiva kartan faktiskt en världskarta, låter dig utforska alla ovanstående grafisktklicka bara på området för respektive land eller på de analyserade städernas cirklar med ett informativt sidofält för att få reda på vilka positioner de upptar i varje rangordning.

Studielänk och kartor: Waze.com/driverindex | Gå: Waze officiella blogg