De imponerande AA-batterierna skapade av Xiaomi

Bateras Xiaomi

Xiaomi fortsätter att skapa och skapa ett stort antal produkter genom sina olika underramar, som verkligen inte bara ger en mer än anmärkningsvärd prestanda utan också de har rimliga priser som i allmänhet sticker ut från konkurrenterna.

En av de senaste produkterna från ett av dess undermärken, Mijia, är en uppsättning AA-batterier, som heter Mijia Super Battery.

Det här är några lovande alkaliska AA-batterier, som har designats och tillverkats av samma Xiaomi-undermärke. De nya batterierna siktar komma till toppen av populära märken på marknaden och konkurrera direkt med nämnda företag, Duracell och Energyzer är dess främsta utmanare.

De har en design som teoretiskt vänder dem upp till 33% lättare och starkare än konkurrenterna närmast. Dess vikt är bara 16 gram och en negativ pol och en större positiv pol tillsattes inuti, med en inre struktur av en enda lindning.

Också, lovar bra motstånd mot extrema temperaturer, särskilt de låga, där varumärket säkerställer att de kan användas i temperaturer upp till 20 grader Celsius under noll.

I prestationsavsnittet hittar vi en kapacitet på 2900 mAh, som enligt tillverkaren säkerställer att de kan ha en varaktighet av 2 till 5 gånger högre än AA-batterier av god kvalitet.

Mijia Super Battery är tillgängligt från 20 maj i Kina till priset av 16,9 yuan, cirka 2 euro ungefär. Även om de för tillfället bara kommer att gå ut på marknaden i Asiens jätte, är det troligtvis en tidsfråga innan de börjar nå europeiskt territorium. Vi får se hur mycket den slutliga kostnaden är i butiker i Spanien.