De har invaderat Twitter-kontot för företagets VD, Jack Dorsey

cuenta twitter

Twitter-vd Jack Dorsey hade en bra skräck för några timmar sedan: en hackare har invaderat sitt Twitter-konto och lagt upp vad du kan se i skärmdumpen ovan.

Inlägget kommer från Vine, Twitters korta videotjänst, vilket tyder på att hackaren fick tillgång via plattformen. Det är möjligt att Jack Dorsey hade något gammalt lösenord på Vine, duplicerat med andra tjänster som nyligen hackades … det är fortfarande okänt hur han skrev in, men det har varit en bra lektion att påminna alla om att praktiskt taget alla konton kan invaderas.

Hacker (eller hackare) är OurMine, som också ansvarar för den senaste hackningen av Quora-kontot av Googles VD Sundar Pichai och av Mark Zuckerberg, Facebook-VD, men det är första gången som en VD har invaderats av kontot på din egen plattform.

Andra kända Twitter-konton har tidigare hackats, till exempel Katy Perrys, men i inget fall visar det en svag punkt på Twitter-plattformen och det är ett säkerhetsproblem relaterat till distribution av lösenord.

För att undvika det är det viktigt att ha ett unikt lösenord i varje system, så om vi invaderas behöver vi inte oroa oss för att ändra alla lösenord för de dussintals program som vi använder dagligen.