De designar en drönare som kan flyga bättre när det är väldigt blåsigt

Imagen de Purdue University

Droner kan hjälpa mycket i många sektorer, men om det är mycket vind gör det praktiskt taget omöjligt att flyga.

I syfte att delvis lösa problemet har en forskare från Purdue University utformat en patenterad design för drönare eller obemannade flygfordon som fungerar i blåsiga förhållanden.

Bild från Purdue University

Xiumin Diao, en biträdande professor vid Purdue School of Engineering, konstaterade att de har inspirerats av insektsvingar och flygmönster, med fällbara automatiska armar som kan göra justeringar medan de flyger och anpassar sig till vinden.

Målet med att flytta armarna under flygning är att kunna ändra tyngdpunkten, även om de också sparar mer energi eftersom det optimerar motorns dragkraft.

Patentet och prototypen kommer att publiceras i ASME Journal of Dynamic Systems, Measurement and Control, där de kommer att lyfta fram fördelarna med en sådan modell i sök- och räddningsoperationer med hjälp av drönare, eftersom de genom att kunna flytta armarna också kan korsa smala mellanslag.

De är nu i den sista fasen: letar efter ytterligare forskare och partners för att licensiera tekniken så att de kan börja tänka på kommersialisering.

Det är inte första gången vi hört talas om drönare som lyckas flytta sina armar medan de flyger, inte heller om drönare som fälls, så låt oss hoppas att idén snart når marknaden.