De bästa lagringstjänsterna online (II) ”“ Bitcasa

bitcasa

Vi fortsätter att analysera stora tjänster för lagring av molnfiler och vi gör det nu med Bitcasa, en lösning som först tillkännagavs 2011 och som syftar till att efterlikna vår hårddisk nästan helt.

Löften var så många som genererade en enorm förväntan: hastighet, säkerhet, synkronisering, obegränsat utrymme … praktiskt taget drömmen om vilken lagringstjänst som helst.

Ett av löftena som gjordes var att Bitcasa skulle kopiera filerna bit för bit, byte för byte, utan att spara filen, bara sekvensen av digital information, något som skulle öka säkerheten över vad vi sparar, eftersom åtkomst till servrarna inte gjorde Du kommer hitta en traditionell katalogstruktur.

I januari 2012 kan vi redan testa det genom att ladda ner en klient till vår dator. För tillfället fungerade det bara i backup-läge, det var nödvändigt att ha en kopia på vår hårddisk. En ny enhet dök upp på vår dator, en enhet som representerade materialet som lagrats i molnet.

Det var en betaversion, långsam och begränsad i funktionalitet, med en stor lista med frågor och svar som vi härifrån diskuterade i detalj vid den tiden.

Sedan februari i år finns webbplatsen tillgänglig på bitcasa.com. Erbjudanden Obegränsat lagringsutrymme för 10 dollar i månaden (10 gigabyte gratis), men bakom var tanken att byta ut hårddisken. Det är möjligt att komma åt materialet från olika enheter, men de har inte en Linux-version, de garanterar att vårt material kopieras på flera olika servrar, men de har slutat prata om ett innovativt och extremt säkert krypteringssystem …

Kort sagt, Bitcasa uppfyllde inte alla förväntningar som diskuterades 2011, men det är fortfarande ett utmärkt alternativ att lagra våra filer säkert och billigt. Det är också möjligt att välja vilken fil som vi har lagrat där och få en länk för att dela den via e-post eller sociala nätverk, vilket ger åtkomst till vårt innehåll på ett enkelt sätt.

En bra service som väckte mycket buller och sov i skuggan av Dropbox och Google Drive. Förhoppningsvis kommer de att innovera och utmärka sig i sin kategori.