De bästa gratis onlinekurser i engelska (II) – Duolingo

duolingo

Och om vi i går pratade i detalj om Busuu, som också indikerar dussintals andra alternativ, ska vi idag diskutera driften av en annan huvudperson i en värld av gratis online-engelskkurser: Duolingo.

Tillgänglig på duolingo.com, den finns på flera språk: spanska, portugisiska, italienska och engelska, och meddelar sig själv som ett verktyg som hjälper oss att lära oss engelska samtidigt som vi översätter riktiga texter från Internet.

Vi presenterar det för dig vid flera tillfällen här, på wwwhatsnew.com, och vi kommer nu att ange steg för steg för att njuta av kursen.

Register

Vi kan identifiera oss med vårt Facebook- eller Twitter-konto, vilket också är möjligt en traditionell registrering via e-post. När vi väl är anslutna måste vi ange vilket språk vi vill lära oss och det språk vi behärskar.

Turné

Så snart det börjar, indikerar det att vi kan muspeka över vilket ord som helst för att se dess översättning och uppmanar oss att översätta den första meningen efter att ha känt till dess ord. På skärmbilden ser vi ett exempel på att någon som talar portugisiska skriver sin första mening på engelska.

Hemsida

Så snart vi börjar ser vi redan vårt framstegsträd, det är möjligt att hoppa från enheter för att hitta den nivå som anpassar sig till vår kunskap om språket.

I enheterna lär vi oss ordförråd och bygger enkla meningar, med möjlighet att när som helst lyssna på uttalet.

Olika övningar kommer att genomföras, alltid relaterade till den ordförråd som behandlas i enheten.

Om vi ​​vill hoppa från nivå måste vi göra ett test där vi bara kan göra tre misstag med översättnings- och igenkänningsövningar. I alla tester indikerar det oss om vi har gissat rätt eller inte, samt en alternativ lösning.

Översättningar

När nivåtesterna har genomförts går vi till översättningarna, där vi hittar texter av alla slag som skickas av samhället, med listan över översättare i sidomenyn.

Vi kan översätta alla stycken i vilken text som helst, eftersom det är möjligt att ändra andra användares översättningar med möjlighet att skicka en förklaring relaterad till den ändring som gjorts.

Vi kan också hitta nya fraser som vi kan hjälpa till att översätta, med möjlighet att hitta förslag från andra användare.

När vi deltar tjänar vi poäng som kommer att visas i den dagliga och veckovisa framstegen.

Uttal

Under lektionerna kan vi hitta uttalandeövningar, som är nödvändiga för att ansluta mikrofonen och läsa vad de indikerar.

Diskussionsforum

När som helst kan vi komma åt ett befintligt diskussionsforum högst upp på sidan, såväl som under vår nivåtabell, för att kunna interagera med andra medlemmar för att göra de lärdomarna perfekta.

Med Duolingo kan vi komma i kontakt med våra vänner (via Facebook eller Twitter) och göra kursen tillsammans, med att poängrankningen av kontakter alltid är synlig i vårt konto.

Det finns också en iPhone-version synkroniserad med vårt webbkonto, så att du kan fortsätta lektionen var som helst.

Även om jag saknar en röstchatt med infödda som talar språket vi vill lära oss, har Duolingo väldigt lite tid att leva och har kommit in i världen av onlinekurser med imponerande kraft. Reklamfri och helt gratis.