De arbetar i en drone-ambulans som kan flytta till en nödsituation på några sekunder

De arbetar i en drone-ambulans som kan flytta till en nödsituation på några sekunder

Alec Momont, en holländsk ingenjör, arbetar med utvecklingen av en ambulansdron som kan hjälpa till att rädda livet för ett stort antal människor varje år, som dör efter att ha fått en hjärtstopp.

Detta obemannade flygfordon skulle parkeras på olika strategiska platser i staden för att snabbt kunna flytta till den plats där en nödsituation har inträffat. Drönaren har en defibrillator inbyggd och när du får ett nödsamtal kan du flytta till den plats där den drabbade personen befinner sig på några sekunder. Så att människor runt dig kan använda defibrillatorn, drönaren har en webbkamera och ett högtalarsystem för att överföra instruktioner från det medicinska teamet i realtid. Dess skapare har förklarat vikten av ett projekt som detta, vilket indikerar att endast 800 000 människor drabbas av hjärtstopp varje år och endast 8% överlever. Anledningen beror främst på att ambulanser tar vanligtvis cirka 10 minuter att komma fram till platsen och det dödliga utfallet inträffar vanligtvis mellan de första 4 och 6 minuterna. Drone-ambulansen kan röra sig med en hastighet av 100 kilometer i timmen och kunna nå det område där patienten befinner sig (i ett 12 km2 område) på en minut, en tidsperiod som öka chansen att överleva från hjärtstillestånd från 8 till 80%.

För närvarande är projektet fortfarande i en tidig utvecklingsfas, även om det förväntas vara klart för kommersialisering om fem år till ett pris av 20 000 dollar per enhet.

Vi lämnar dig med en video av projektet: