De 3 bästa mobilerna för terrängresande

katt s60

Vilken mobiltelefon är bättre att ta på semester?

En urbana semester är inte samma sak som ett annat äventyr. Om det senare är det alternativ du valt för dina fria dagar behöver du en terrängsmartphone och förberedd för allt. Att ta din mobil på semester eller resa har sina risker, särskilt om du har gjort en betydande investering i en av de senaste modellerna och har valt den med en annan idé i åtanke, kanske på grund av dess design eller kamera.

Det betyder att på sporadiska resor där dess användning kommer att vara annorlunda kan du överväga ett annat alternativ, och det är här några rekommendationer kommer in som exakt tar hänsyn till de faktorer där motstånd eller batteriautonomi är viktigt när du går ut i vilda miljöer .

Lyckligtvis finns det så mycket konkurrens inom smarttelefonsegmentet att dessa specifika nischmarknader också är mycket väl täckta, så om du letar efter en av de terrängfordon som du kan vara lugn på på semester eller på resor till olika platser, håll ett öga på dessa 3 smartphones förberett för (nästan) allt vi har hittat i Skyscanners metasökmotor.

CAT S60

Du kanske inte känner till den här telefonen, men tillverkaren kan ringa en klocka. Detta är Caterpillar Inc, ett företag som har tillverkat byggmaskiner i årtionden och som insåg att arbetare i denna sektor behövde särskilt motståndskraftiga telefoner.

Det fanns inga tillräckligt intressanta förslag på marknaden, så de bestämde sig för att producera sin egen familj av extremt robusta telefoner. CAT S60 är en av de senaste modellerna.

Det är sant att det är mer blygsamt i specifikationer än den senaste generationens smartphones som vi ofta ser, men vad det offrar i prestanda bidrar det till hållbarhet och motstånd.

Det är en mobiltelefon med en 4,7-tums 720p-skärm, en 13-megapixelkamera, en Qualcomm Snapdragon 617, 3 GB RAM och 32 GB utökbar kapacitet via MicroSD. Det är också en knubbig mobil, men det är att i dessa 12,7 mm tjocka hittar vi ett fantastiskt skydd med IP68-certifieringar av motståndskraft mot vatten och damm och också en militär certifiering som garanterar att det blir svårt att sluta arbeta.

Uppmärksam, eftersom den innehåller en termisk bildsensor och till och med har ett system som torkar högtalarna när vi sänker ner telefonen i vatten.

En annan iögonfallande dessertfunktion: Platsvarningsverktyget låter dig skicka nödmeddelanden inklusive vår plats till nödkontakter. Du hittar den för 599 euro.

Spot Global Phone

Om det du vill är att resa till ogästvänliga platser där mobiltelefonens täckning är en illusion, var uppmärksam på den här andra modellen: Spot Global Phone är en telefon som erbjuder kommunikation via satellit. Det betyder att du inte behöver ha 3G- eller 4G-nät i närheten för att kommunicera med vem du vill, för tack vare denna teknik kommer du fortfarande att kunna kontakta dem via det mycket speciella alternativet.

Global Phone Spot är dock bara för det. Det ser faktiskt ut som en mobiltelefon från ett decennium sedan på grund av dess design och funktioner: vi har ett fysiskt tangentbord, en monokrom LCD-miniskärm samt en utfällbar antenn som är precis vad som gör att vi kan ta emot och skicka signaler till satelliten.

Inga nästa generations kameror eller WiFi-anslutning – telefonen är tillverkad så att du kan prata från nästan var som helst i världen. Dessa förmåner inkluderar abonnemang på en samtalsavgift eller en förbetald tjänst som gör att vi kan använda tjänsten när vi behöver den.

Det är inte en billig eller lätt att hitta mobil, men om du uppskattar dessa funktioner kommer det säkert att vara intressant. I specialiserade distributörer är det cirka 570 euro.

Ulefone Armor

På denna nischmarknad finns det också billiga alternativ, och en av de mest intressanta är i Ulefone Armor, en mobil från denna kinesiska tillverkare som har ett skyddsfodral speciellt utformat för att motstå stötar och repor.

Inuti har vi en MediaTek-oktakärnprocessor, 3 GB RAM, 32 GB utökningsbar kapacitet via MicroSD, ett 3500 mAh-batteri och en 13-megapixelkamera på baksidan, förutom en annan intressant funktion: det är ett dubbelt SIM-kort modell.

Den 4,7-tums 720p-skärmen skulle göra den något mer kompakt om det inte vore för att dess skyddande hölje ökar dessa dimensioner. Det speciella skyddet mot vatten och IP68-certifieringen skyddar det verkligen om vi fördjupar oss i det, men vi kan också utsätta det för nötning, damm, kontors eller äventyr i leran: teoretiskt kan det stå allt och kan fungera mellan -40 C och 80 C. Den har till och med en speciell SOS-knapp på sidan om du har problem.

Det är möjligt att hitta den för 135 euro i butiker som, precis som GearBest, exporterar denna modell över hela världen

Artikel skriven av Skyscanner för WWWhatsnew