Dash, en ny webbplats för att lära dig HTML, CSS och Javascript

css

Om du inte har tillräckligt codecademy eller med det stora antalet befintliga webbplatser för att lära dig att programmera, ta en titt på den nya Rusa (dash.generalassemb.ly).

Det är ett nytt projekt som skapats av generalförsamlingen för att tillåta att lära sig HTML, CSS och Javascript med hjälp av webbläsaren utan att behöva installera något. Vi måste bara logga in via Twitter eller skapa ett konto med e-post (det går inte att logga in med Google eller Facebook) och välja den kurs vi vill gå. Det finns alternativ på olika nivåer och det är möjligt att tjäna medaljer när vi uppfyller målen i applikationen, och tänker alltid på att motivera eleven.

De är inte lektioner utan ett definierat mål, de är kompletta projekt av den typ vi ska skapa vår första webbplats, vi ska utforma ett bloggtema som anpassar sig till mobila enheter, vi skapar en webbplats för ett litet företag eller bygger en robot med css.

I The Next Web har de intervjuat sin skapare och de kommenterar att även om det är begränsat i erbjudandet (det bara tillåter html, css och JS) har de koncentrerat sig på att skapa den bästa webbplatsen för att lära programmering direkt från webbläsaren (kvalitet Vs kvantitet) även om de säkert kommer att utöka antalet tillgängliga kurser de närmaste månaderna.